Wat is het heerlijk om met de blik van een peuter of kleuter naar de wereld te kijken! Alles is even wonderlijk, van die mevrouw die zich verstopt achter een groot scherm, tot die reuzenwaaier die open en dichtklapt. Alles is WAUW! Het liefst wil je alles ook vastpakken en aanraken, aan alles wil je meedoen, zolang je maar plezier hebt!
Daarover gaat de fysieke en muzikale voorstelling WAUW! van BonteHond die door het hele land te zien is, en misschien ook bij jou op school, als onderdeel van KIDD. Drie dansende acteurs nemen de kinderen mee in een wondere wereld waarin iedere seconde een nieuwe verrassing brengt. Wie of wat zit er toch achter dat scherm? Waarom doet die arm ineens zo raar? En hé, daar valt ineens iemand op de grond, hoe kan dat nu weer?
Reuzenwaaiers
Het grootste wonder van de voorstelling is misschien wel het decor: eerst is er bijna niks, en dan ineens zijn er enorme waaiers die in- en uitklappen, waarmee je alles kunt maken wat je bedenken kunt. Van boksring tot wilde zee, van fantasiefiguur tot een boek waarin je lezen kunt ('bla-bla-bla, bla-bla-bla'). In de wereld van WAUW! hoef je je geen moment te vervelen, omdat alles even wonderlijk en fantasierijk is. Aan het einde mag je zelf ook meedoen: de acteurs nodigen je uit om mee te dansen, mee te springen, mee te zingen, je eigen moeder of je eigen leerkracht voorop. Wat is het heerlijk om een peuter of kleuter te zijn!
'Ik speel het liefste op scholen'
Na afloop van de schoolvoorstelling op 12 maart op OBS De Vuurvogel in Almere Muziekwijk spreken we nog even kort acteur Gary Gravenbeek, alias Duimalot. Hij schrijft, danst, acteert en maakt ook muziek. Nooit eerder speelde hij voor zulke jonge kinderen, en hij vindt het ontzettend leuk! "Vooral hoe eerlijk ze zijn, bevalt me goed. Ze reageren heel direct op alles wat ze zien. Dat mag ook in deze voorstelling. Dus aan alle juffen en meesters die meegaan: laat de kinderen maar los, het is juist goed dat ze willen reageren en meedoen."
De voorstelling WAUW! speelt ook in theaters, maar Gary geniet van de voorstellingen op de scholen. "Daar zijn de kinderen in hun eigen, vertrouwde speelzaal, en zitten ze dicht op de voorstelling. Ze worden daardoor bijna onderdeel van wat er gebeurt."