Nieuws

Terugblik: KIDD Kick-off '24-'25 - Nieuws

Terugblik: KIDD Kick-off '24-'25

Op 9 oktober 2024 was het eindelijk zover: de KIDD Kick-off vond plaats in Kunstlinie en het was een onvergetelijke dag vol inspiratie en verbinding! Maar liefst 50 enthousiaste deelnemers, waaronder ICC’ers, leerkrachten, kunstenaars en culturele partners, verzamelden zich om samen de mogelijkheden van het nieuwe schooljaar te verkennen. 

De dag begon met de 'What's new' bijeenkomst, waar het KIDD-team de aanwezigen bijpraatte over alle praktische en inhoudelijke veranderingen van dit jaar. Wat kunnen we verwachten en wat verwachten we van de scholen? Ook Anna Elffers, die als onafhankelijk onderzoekster vanaf het begin bij KIDD betrokken is, gaf een korte terugblik op eerdere resultaten. Daarbij stelde zij ook de open vraag wat het volgende onderzoeksonderwerp zou kunnen zijn. Vanuit de aanwezigen kwam terug dat het fijn is om in te gaan op de reflectie, op het effect op de leerling. En wat zouden we er dan mee willen doen? De aanwezigen konden hun ideeën delen en ophangen in de ruimte. Deze waardevolle input wordt gebruikt om vorm te geven aan het vervolgonderzoek van de komende vier jaar.

Zo heb ik de stad nog nooit bekeken, ook al ben ik er zo vaak doorheen gelopen!

Inspiratie uit de stad

Na deze bijeenkomst gingen we op pad voor de ArchitecTour, een bijzondere rondleiding door de stad die speciaal ontwikkeld is voor de Zomerschool. De deelnemers kregen een verkorte versie van deze tour, die eindigde op de 26ste verdieping van het hoogste gebouw van Almere, het WTC. Het uitzicht over de stad was adembenemend!

Onder het genot van heerlijk eten werd er gezellig nagepraat en inspiratie uitgewisseld. Het was fantastisch om te zien hoe iedereen met enthousiasme met elkaar in gesprek ging en nieuwe contacten legde.

Wat een inspirerende voorstelling, ik zie helemaal hoe dit kan aanslaan bij onze leerlingen in groep 4.

Voorstelling van groep 4

Een hoogtepunt van de dag was de introductie van TG.AAA, die ons voorbereidde op de voorstelling 'De keos van Kees'. Deze voorstelling, opgenomen in het KIDD-programma voor groep 4, biedt een unieke blik op het omgaan met emoties. Samen spraken we over de inhoud, wat leerkrachten kunnen verwachten en hoe leerlingen deze ervaring beleven. Het doel is om een veilige omgeving te creëren voor de leerlingen, zodat ze zich vrij voelen om hun emoties te uiten.

'Als Kees ontploft, dan is ze er gewoon even niet. Maar dat begrijpt niet iedereen altijd even goed.' Deze krachtige woorden zijn het uitgangspunt van de voorstelling. Kees leert ons dat het oké is om af en toe 'te ontploffen', en dat het tijd en ruimte vaak vanzelf oplossen. De voorstelling laat zien dat zoveel voelen zowel uitdagend als bijzonder kan zijn.'

De KIDD Kick-off was niet alleen een geweldige start van het schooljaar, maar ook een bevestiging van de kracht van samenwerking en creativiteit. We kijken ernaar uit om samen met jullie dit jaar vorm te geven en nieuwe avonturen aan te gaan!

Wat fijn om weer met iedereen te kunnen praten, inspiratie uit te wisselen en weer met een voldaan gevoel naar huis te gaan. Dank voor de leuke avond!

20

kunstenaars

20

leerkrachten

25

culturele partners

Home Nieuws Terugblik: KIDD Kick-off '24-'25