Kijk om je heen

Kunst geeft richting. Het zet je hoofd aan het werk en laat je op een frisse manier naar de wereld te kijken. Met KIDD willen we leerlingen, leerkrachten en iedereen die betrokken is bij kunst en onderwijs, inspireren met kunst en cultuur uit de eigen omgeving. Daarom ontwikkelen en organiseren we inspiratiebijeenkomsten, ontwikkellabs en trainingen, en werken we samen met kunstvakopleidingen en de PABO. Dit doen we samen met culturele instellingen uit de stad en kunstenaars die betrokken zijn bij KIDD. Benieuwd wat we allemaal doen? Laat je inspireren. 

 

KIDD PodKast

Op verschillende Almeerse KIDD scholen is de KIDD PodKast neergestreken. We nodigden kinderen en juffen uit in de KIDD PodKast en gingen in gesprek over kunst. Wat is kunst eigenlijk? Doe je zelf aan kunst? Wat was een magisch moment? Heb je wel een heel hard gelachen of gehuild om kunst? En wat voor kunstenaar ben je eigenlijk zelf? Al deze gesprekken hebben geleid tot de eerste 6-delige serie van onze KIDD PodKast. Beluister alle afleveringen!

Pabo theaterweek

KIDD werkt structureel samen met de PABO. Er is een programma ontwikkeld waarbij jaar 1 t/m 4 kennismaakt met KIDD door voorstellingsbezoek, colleges en workshops. De tweedejaars maken ieder jaar eigen voorstelling, geinspireerd op een productie van BonteHond.